Кошик
20 відгуків
ж/м. Тополь, 2, д.1, Дніпро, Україна
+380 (67) 539-29-10
+380 (66) 271-85-95
Торговый Дом "Зерностандарт"
Кошик

Десиканти

Десиканти – це препарати на основі хімічних речовин, які викликають підсушування рослин на корені. Вони застосовуються в предуборочный період з метою прискорення дозрівання сільськогосподарських культур, поліпшення їх якості та полегшення збирання врожаю. Процес десикації, як правило, проводять разом з дефолиацией.

Механізм дії десикантів

Десикація проводиться перед збиранням врожаю методом обприскування. Препарати впливають на метаболізм, фотосинтез і загальний фізіологічний стан рослини. Десикація не має деструктивного впливу на якість отримуваного урожаю та посівні показники насіння, які будуть використовуватися в наступний період посівної. Це обумовлено тим, що препарати діють контактно і не проникають всередину рослини, а також тим, що їх вплив лише прискорює природні процеси росту та дозрівання урожаю. Десиканти зазвичай використовують для обробки бавовнику, соняшнику, ріпаку, цукрових буряків, картоплі, рису, рицини та ін

Ступінь ефективності десикації

Застосування десикантів дозволяє:

  • справити машинне збирання врожаю в оптимальні строки;
  • запобігти втрати врожаю на останній фазі дозрівання, т. к. десиканти негативно впливають на інфекцію і бур'яни;
  • вирівняти швидкість дозрівання рослин, особливо для таких культур, як бобові і соняшник, оскільки вони в силу своїх морфологічних властивостей не визрівають одночасно;
  • підвищити якість врожаю. Досягається це завдяки тому, що десиканти зневоднюють рослина, стимулюючи відтік асимілянтів від листя до насіння і плодів;
  • знизити вологість насіння, завдяки чому необхідність в їх подальшому просушуванні відпадає

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner